7.7.23

La Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya i l'Institut Nova Història integren el material dels seus webs


La Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya (FEHC) i l'Institut Nova Història (INH) han arribat a un acord per integrar el web de la primera entitat, histocat.cat, dins el web de l'INH, www.inh.cat. Per tant, i com a resultat de la col·laboració entre aquestes dues importants entitats dedicades a la investigació de la història de Catalunya, el web histocat.cat passarà a ser exclusivament un recurs de consulta i, a partir d'ara, les noves publicacions resultants d'aquesta col·laboració estaran disponibles al web www.inh.cat. La sinergia permetrà proporcionar als lectors i als investigadors un accés més especialitzat i enriquidor a les investigacions conjuntes.

Precisament, l'Institut Nova Història és una fundació cultural creada el 2007 com a escissió de la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya. L'INH fou fundada i encapçalada pels historiadors Albert Codinas i Jordi Bilbeny. El seu objectiu és estudiar «la tergiversació de la història que Catalunya i els antics regnes de la corona catalano-aragonesa van patir -i pateixen encara-, per part de la corona castellana, corona que va acabar apropiant-se del poder de la monarquia hispànica». El seu treball d'investigació es concreta en «teories i investigacions que rebutgen el dogma o la doctrina" i que apliquen el mètode científic multidisciplinar». 

En conseqüència l'Institut Nova Història impulsa diversos estudis, publicacions, conferències i simposis al llarg de l'any amb el propòsit de'evidenciar que la història de Catalunya ha estat sistemàticament manipulada i ocultada dels segles xv i xvi i demostrant que una gran quantitat d'obres literàries que avui es consideren castellanes són en realitat traduccions d'originals catalans. A més, les investigacions de l'INH confirmen que nombrosos personatges històrics que avui són considerats castellans o d'altres països per la historiografia oficial a sou dels governs, com ara Cristòfol Colom, Miguel de Cervantes, Erasme de Rotterdam o Leonardo da Vinci, entre molts altres, en realitat eren catalans o estaven vinculats a l'imperi català.

La Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya (FEHC) és integrada pels investigadors en història Albert Camp, Carles Camp i Francesc Camp i ha publicat articles i estudis dels investigadors Joan Cavaller, Daniel Ibáñez o Armand Sanmamed, entre altres. Es una entitat de recerca i divulgació d'aquells aspectes de la història de Catalunya més amagats i manipulats per la historiografia oficial a sou dels governs. L'organització ha fet promoció d'importants estudis, de diverses descobertes i ha editat nombroses publicacions.

[Imatge de la Universitat Nova Història de Montblanc, organitzada per l'Institut Nova Història.]