29.11.21

Sis artistes il·lustradors ens acosten a l'Articket per Nadal


En el marc de la campanya de Nadal 2021, el grup Articket ha convidat als il·lustradors Julia Pelletier, Mariona Tolosa Sisteré, Joan Casaramona, Clara Sáez, Adolfo Serra i Anna Falcó areinterpretar el passaport ArticketBCN des de la seva mirada particular.

L’acció neix amb la vocació de visibilitzar el talent dels joves creadors, fomentar la visita als museus i donar a conèixer el passaport entre el públic local, sovint menys coneixedor dels beneficis del passaport ArticketBCN que el públic turista.

Sota el lema “6 maneres de mirar l’art en un passaport”, la campanya posa el focus en la diversitat de punts de vista que es generen dins d’un museu. Els museus ens conviden a contemplar i aprendre a través de la nostra pròpia mirada i la dels artistes que formen part de les seves col·leccions. Les propostes dels 6 il·lustradors representen aquesta multiplicitat de mirades alhora que fan referència als 6 museus que integren el passaport ArticketBCN. 

Amb més de 20 anys de trajectòria, ArticketBCN és un passaport que dona accés a les exposicions permanents i temporals de 6 dels millors museus d’art de Barcelona durant 12 mesos, per només 35€ i amb accés preferent. Els centres que en formen part son el Museu Picasso, CCCB, MACBA, Fundació Joan Miró, Fundació Antoni Tàpies i Museu Nacional d’Art de Catalunya.

La campanya estarà activa des del 24 de novembre de 2021 fins al 7 de gener de 2022 i les 6 il·lustracions, juntament amb fotografies del procés creatiu i comentaris dels mateixos il·lustradors, es podran gaudir a la landing page de la campanya ubicada al web oficial d’ArticketBCN i a les xarxes socials d’ArticketBCN (Facebook, Twitter i Instagram).


Els sis il·lustradors de la campanya

· Julia Pelletier, dibuixant, dissenyadora tèxtil, serigrafista i docent: “La meva idea sorgeix de l´admiració per la diversitat arquitectònica que ens ofereix Barcelona. Aquests 6 museus són meravellosos edificis que acaben sent visualment un referent al nostre desplaçament quotidià. A més de ser llocs culturals, són llocs de trobades i reunions molt estimats pels ciutadans. Vaig voler rendir-los un homenatge. El passaport es transforma en l’emblema d’aquests 6 llocs. Vaig triar el color vermell pel color del passaport físic i utilitzant paper carbó vermell els he reinterpretat. Cercava  
una imatge elegant on es pugui apreciar l'ofici de dibuixar a mà”.

· Anna Falcó, il·lustradora, dissenyadora gràfica i dissenyadora tèxtil: “Anar als museus és una experiència per compartir, una complicitat, una mirada. Una mirada que transforma la ciutat de  
Barcelona i els seus moments quotidians com passejar el gos, prendre la fresca, anar al bar amb els amics o un colom fent cagarades sobre una estàtua. He utilitzat referències d'escultura clàssica i pintures medievals del Museu Nacional i artistes icònics com Picasso o Miró”.

· Joan Casaramona, il·lustrador, dibuixant i animador: “Potser és perquè encara no havia dinat o perquè anava amb pressa per tornar a l'oficina on treballo, però quan vaig tenir el passaport a les mans vaig sentir que em convidaven a un joc. S'aixecaven boires d'històries d'espies, de països inventats i de mons utòpics on l'art era central a la vida a les ciutats. Uns dies després, aquestes onades seguien dins, i com s'apropava l'entrega vaig començar a dibuixar, ja tenia el passaport i ara només calia arribar a l'estació, entretenir-me observant l'altra gent que hi havia a l'andana i esperar el tren”.

· Adolfo Serra, il·lustrador, creador de llibres i professor: “M’agrada la idea d’un passaport de l’art. Crec que es pot viatjar literalment i metafòricament a través de la pintura, l'escultura, la fotografia... A través d'artistes, pinzellades, colors. En enfrontar-me a aquesta il·lustració el passaport es va 
transformar en una au que es mou a l'espai i temps. Una au que ens retorna als museus, a contemplar i aprendre tant per la nostra mirada com per la manera de mirar de molts artistes”.

· Mariona Tolosa Sisteré: il·lustradora: “Quan vaig conèixer l’existència d’Articket i el que es podia fer amb el passaport de seguida vaig pensar en una porta que s’obria per acollir-te i portar-te a nous mons amb cadascuna de les obres d’art que es poden veure als sis museus que proposa el passaport. Articket t’atrau cap a als museus, et crida que hi vagis, sola, acompanyada, compartint moments amb tu o amb qui vulguis”.

· Clara Sáez, il·lustradora, dissenyadora gràfica i docent d’art a secundària: “Per plantejar la il·lustració m’he permès el gust de passejar-me pels sis museus de la ciutat. Fent ús del passaport, vaig visitar les sales dels museus amb l’objectiu de trobar peces que em cridessin l’atenció i que m’estimulessin. I amb aquesta experiència, començar a dibuixar. El passaport Articket l’he convertit en una porta, que un cop travessada et permet veure i fixar-te en les obres d’art i configurar el teu propi món. El que m’agrada quan vaig a un museu és poder seleccionar amb la mirada les coses que vull
veure; escollir, mimetitzar-me amb les peces, fixar-me en els detalls, inventar un diàleg”.



.