16.11.21

Arts at CERN convoca pel programa de residències internacionals Collide | Fins 22 nov.

 

Arts at CERN llança una convocatòria internacional per Collide, el seu programa insígnia que consisteix en un premi de residència de fins a tres mesos dividit entre el CERN i la ciutat de Barcelona. En la seva tercera edició, Arts at CERN i Barcelona tornen a unir les seves forces, en el marc de la col·laboració, que mantenen anualment des del 2019, el CERN i l’Ajuntament de Barcelona.

Es convida a artistes de totes les disciplines creatives i de qualsevol país del món a presentar la seva candidatura. Les propostes han d’incloure una descripció de les seves pràctiques i interessos artístics i la seva percepció de la ciència i de la forma en què els científics i enginyers de CERN estan abordant les grans qüestions sobre el nostre univers.

L’artista o col·lectiu seleccionat rebrà una beca de residència de tres mesos totalment finançada que li permetrà continuar amb el seu projecte artístic. Passarà dos mesos al CERN treballant de costat amb físics de partícules, enginyers i professionals de la informàtica, i un mes (no necessàriament consecutiu) a Hangar, Centre de Recerca i Producció d’Art de Barcelona. Collide busca artistes que s’inspiren en idees científiques i conceptes tecnològics i que estiguin interessats en un discurs innovador en la seva expressió artística.

Arts at CERN, el programa d’arts del major laboratori de física de partícules del món, va ser creat per a explorar les nocions de creativitat, enginy humà i curiositat. El programa de residències Collide es va establir per fomentar les xarxes amb organitzacions internacionals per tal d’obrir noves connexions entre l’art i la ciència fonamental en tot el món.

El període de presentació de les candidatures en línia per Collide està obert des del 7 d’octubre fins al 22 de novembre de 2021. Un jurat d’experts en representació de la ciència i la cultura farà pública la seva decisió no més tard del 15 de gener de 2022 a la web d’ Arts at CERN i les i artistes guanyadores iniciaran les seves residències en la data que sigui acordada pels equips de Arts at CERN i de Barcelona durant el 2022.

Pots accedir a la convocatòria aquí.


.